Selecteer een pagina

Kaasverkopers van huis uit

Scroll door de tijd

2020

Aanpassen aan corona

Sinds de maand maart van dit jaar kregen we te maken met een allesoverheersend virus in Nederland. Ook voor onze winkel heeft dat gevolgen, maar gelukkig mocht onze winkel openblijven. Andere openingstijden, een looproute door de winkel, desinfectiemiddelen en plastic schermen voor de toonbank. We doen er alles aan om de klanten zo goed mogelijk te helpen. In november worden daarom professionele stalen frames geplaatst om op een stijlvolle manier onze klanten zo veilig mogelijk te kunnen helpen.

2017

De Graaff van Enckhuysen in een prachtige nieuwe winkel!

Op 6 april hebben wij onze nieuwe winkel heropend, die klaar is voor de toekomst. Met een nieuwe huisstijl, vernieuwde uitingen en een totaal nieuwe winkelpresentatie, laten wij zien dat wij geloven in onze speciaalzaak, waar het échte ambacht goed tot z’n recht komt.

2014

Restyling winkel en als eerste winkel in Nederland overgestapt op Beemster van ’t mes.

Sinds jaar en dag verkochten wij al de heerlijke kaas uit de Beemster. Onder de naam Holland Superieur welteverstaan. Daar kwam eind september een einde aan. Om ons als speciaalzaak nog beter te onderscheiden werd het besluit genomen vanaf dat moment over te schakelen op de ambachtelijke kaas: Beemster van’t mes. Als eerste winkel in Nederland, wat de nodige publiciteit op heeft geleverd! Van het een kwam overigens het ander. De winkel werd prachtig gerestyld en is klaar voor de toekomst!

2006

Nieuwe winkel! 650 jaar stad: de Graaff van Enckhuysen keert terug…..

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De liefde voor het vak blijkt zo sterk dat er maar één ding mogelijk blijkt: stoppen met de groothandel en terug naar de winkel. Wie had kunnen vermoeden dat we in het jaar dat Enkhuizen 650 jaar bestond konden terugkeren op de plek waar we gestopt waren! Die kans werd met beide handen aangepakt en we maakten een nieuwe start. Daar hoorde een mooie nieuwe frisse naam bij: de Graaff van Enckhuysen. Bij de eerste aankondiging lagen de welkom-terug kaartjes van de klanten op de mat en onze heropening was veelbelovend. Het was het beste besluit ooit!

2005

Sluiten van de winkel en het roer om…….

Zo stond het ook in de krant…. Na jaren op de winkelvloer te werken deed zich een kans voor die werd gegrepen. We gaan verder in de groothandel. De winkel werd gesloten, het pand werd verkocht en er kwam, tot schrik van velen,  een einde aan onze winkelgeschiedenis….

2000

Verhuizing naar de Westerstraat.

Onze winkel aan de Melkmarkt werd echt te klein. Daarnaast was er de wens om ons in een eigen pand in de hoofdstraat te vestigen. Ons oog viel op een mooi monumentaal pand in  de Westerstraat op nummer 71. In november zijn wij verhuisd en hebben we trots de heropening gevierd. Het bleek een goede beslissing…

1994

Opening van onze tweede winkel in Enkhuizen onder de naam:

Edwin de Graaff Kaas-Noten-Wijn. Het succesvol ondernemen, samen met Silvia, smaakte naar meer: een tweede winkel in Enkhuizen, de geliefde geboorteplaats van Edwin. Vanaf het begin een succes! Door het vele werk viel een jaar later het moeilijke besluit de winkel in Alkmaar te sluiten om ons volledig te kunnen focussen op onze mooie zaak in Enkhuizen.

1986

Start als zelfstandig ondernemer door overname van Kaashandel Meijroos in Alkmaar.

Na een periode van proefdraaien nam Edwin de kaaswinkel, waar hij in zijn schooltijd reeds op de zaterdag werkte, op 21 jarige leeftijd over. Deze kaaswinkel was sinds 1928 gevestigd in de binnenstad en een begrip in Alkmaar!